Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nemůžu si určovat, s kým se chci líbat, říká Dana Morávková

27. 8. 2009
Je novou tváří seriálu Ordinace v růžové zahradě. Když se v něm před prázdninami objevila poprvé, padl divácký rekord. Dívalo se dva a půl milionu lidí. Že by kvůli ní? Je to téměř jisté. Přestoupila ze seriálu Velmi křehké vztahy. A to vyvolalo nevídaný rozruch.

Je pravda, že jste v současnosti nejlépe placená herečka v Česku?
Četla jsem to o sobě. Myslím, že novináři přesně nevědí, kolik herci berou. Já také nevím, jak jsou placeni kolegové. Říkám si, že by bylo horší, kdyby o mně psali, že jsem nejhůře placená herečka.

Kolik jste za dobu, co jste hrála Andreu, získala nabídek na reklamy?
Stala jsem se tváří obchodního domu Debenhams, tváří francouzské značky 1-2-3, pak tváří firmy Kio Yamato, což jsou Japonci, a reklama se dělala i pro Londýn a New York. Nabídky dostávám často, ale vybírám si, co chci propagovat a co ne.


Co jste odmítla?
Nechtěla jsem například být na reklamě na různé předměty, která se objevuje na zadních stranách časopisů. Zkrátka to byly produkty, u kterých jsem nechtěla stát. Peníze v tom roli nehrají, vybírám si, co se mi líbí a co ne.

Máte jasno, jak dlouho budete v Ordinaci hrát?
V každé produkci uzavíráte smlouvu vždy na rok, ať jde o jakýkoli seriál. Pokud bude sledovanost, bude se asi točit dál.

Můžete ovlivnit, co budete hrát?
To jsem nikdy nedělala. Představte si, že pětatřicet herců plus další v epizodních rolích chodí za scenáristy a tvrdí, že se nechtějí líbat s tam tím, ale naopak s někým jiným. To by se scenáristé zbláznili.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pozdrav

(Tomáš Malí, 6. 10. 2010 16:29)

Dano moc se mi líbíš.